Ã…bolands Sjukhus

Tussen het reizen en feesten door, moet ik natuurlijk ook nog stage doen!

Sinds half april loop ik stage in het operatiekwartier van het Åbolands Sjukhus, of het Turunmaan Sairalaa. Het operatiekwartier bestaat uit drie operatiezalen en de recovery-room. Ook de sterilisatie-eenheid is op de afdeling zelf. Elke dag zijn er zo'n 9 tot 12 verpleegkundigen aan het werk, samen met enkele dokters, twee poetsvrouwen, en twee steriliseervrouwen.

Veel voorkomende operaties: heup- en knieprotheses, herstellen rotator-cuff, hysterectomie, prostatectomie, hydrocelectomie, varicectomie, herstellen van hernia's (liesbreuken), cataract, ...

Elk jaar gebeuren er zo'n 3000 operaties op de dienst... .

Het werk is zeer gevarieerd: iedereen wisselt van taak. Dit wil zeggen dat je de ene keer anesthesieverpleegkundige bent, de andere keer help je instrumenteren. Ook omloopverpleegkundige en het observeren van de patiënten in de recovery-room, behoort tot het takenpakket.

Het is een heel boeiende stageplaats. Ik heb er al ontzettend veel bijgeleerd, en heel de ploeg is een hecht team. Het voelt niet aan als werk, meer als een hoop vrienden die samen toevallig dezelfde job hebben!

Foto's volgen nog...

Reacties

Reacties

dimitri

hey hey

de voorbije post waren weer pareltjes hoor! kben heel blij voor u, en het jumpgebeuren, khebbet ons hebe geleerd maar das toch niet zelfde. Bij u was ze ook ma das ook ni tzelfde he (doordenkertje) :P

greetz en amuseer u nog

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!